• 9 March 2024
Salie groen interieur

Kleur gaat over zoveel meer dan esthetiek. Je keuzes in verf, stoffering en inrichting kunnen ook invloed hebben op hoe je je thuis voelt. En als gevolg daarvan, hoe je functioneert. Dus als je dit nieuwe jaar toe bent aan een grote verandering, overweeg dan je huis in te richten met kleuren die je stemming en welzijn bevorderen.

Heb je inspiratie nodig? Hier zijn zeven kleuren waarvan interieur stylisten voorspellen dat ze in 2022 vaak zullen worden gebruikt.

Saliegroen

Wij voorspellen dat licht salie of gedempt groen zullen overheersen. Ik zie dat steeds meer mensen geneigd zijn een of andere kleur, zelfs in de meest gedempte tinten, in hun huis te verwerken naarmate ze er meer tijd doorbrengen.

Dit groen is warm genoeg om een gevoel van harmonie en comfort op te roepen, en toch neutraal genoeg om goed te werken als achtergrond voor vele inrichtingsstijlen. Je kunt een saliegroen heel mooi combineren met andere warme neutralen, zoals ivoor, karamel, of ecru, of contrasterende tinten lila, navy, of espresso.

Diep groen

Juweeltinten, vooral diepe groentinten, zijn prachtig op muren, bekleding en kasten. Het zijn tinten die organisch zijn en in een oogwenk tot luxe verheven kunnen worden. Groen staat voor groei en buiten zijn en niet opgesloten, misschien een knipoog naar het zo lang in quarantaine zijn.

Gedempt bruin

Terwijl de afgelopen jaren in het teken stonden van koelere kleuren, kunnen we verwachten dat de ontwerpwereld in 2022 meer aardse tinten zal omarmen – denk aan warm en neutraal bruin en gedempt terracotta, die ook in de jaren ’70 populair waren. Het tijdperk van de jaren ’70 wordt een grote invloed door zowel de aardsheid als het vloeiende en ontspannende gevoel dat het met zich meebrengt.

Crème

Terwijl grijstinten de afgelopen 10 jaar erg populair zijn geweest, neigen steeds meer mensen naar warmere tinten, vooral romige witten en beiges. Warmere tinten geven een gezellig gevoel aan interieurs, vooral als ze gecombineerd worden met licht hout, zoals wit eiken.

Stoffig lila

Stoffig lila (een frisse, leuke kijk op de gedempte aardetinten die sterk in populariteit toenemen ) zal in 2022 weer helemaal terug zal komen. Het is een kleur die vaak geassocieerd wordt met kinderkamers of speelruimtes, maar maar ook in woonkamers en slaapkamers komt de kleur mooi tot zijn recht. Kijk bijvoorbeeld eens naar de kleur Calluna van Farrow and Ball.

Groen en roze

2022 staat ook helemaal in het teken staat van groen en roze op een manier zoals we ze nog nooit gezien hebben. Denk meer diepe, juweel-getinte groenen en geworteld, terracotta roze. Tinten groen zijn kalmerend en signaleren veiligheid, terwijl de diepe roze tinten in gedempte paletten warmte en comfort uitstralen.