• 16 May 2024
5 handige en snelle manieren om van je huis een thuis te maken

Een huis maakt nog geen thuis. Mensen vinden het vaak moeilijk om aan een net opgeleverd nieuwbouwhuis persoonlijkheid toe te voegen. Maar wees creatief! Het is juist geweldig om een leeg canvas te hebben waarop je je creativiteit kunt botvieren.

Dat gezegd hebbende, ik geef toe…het kan soms moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Als je net verhuisd bent of je wilt je huis gewoon een beetje TLC geven, lees dan vooral verder. Ik heb mijn beste tips op een rijtje gezet om je huis een gezellige vibe te geven, ongeacht je stijl of budget.

Print en hang jouw mooiste foto’s op

Of je nu een huis hebt gekocht of een huis huurt, je wilt het graag helemaal van jezelf maken. Een van de beste manieren om dit te doen is het afdrukken en ophangen van foto’s die je herinneren aan leuke momenten die je hebt doorgebracht met vrienden en familie.

De Fotofabriek biedt een eenvoudige en betaalbare afdrukservice waarmee je foto’s rechtstreeks vanaf uw computer, tablet of mobiel kunt uploaden. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is een te beslissen waar je wilt dat de foto’s op gedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan je foto printen op Aluminium, Plexiglas of hout. Als je foto’s op de planken en aan de muren van gemeenschappelijke leefruimtes plaatst, zoals je woonkamer of eetkamer, krijg je ze elke dag te zien.

Laat de dingen zien waar je van houdt

Een van de makkelijkste manieren om jouw eigen persoonlijkheid in een ruimte te brengen is door kunstwerken, snuisterijen, boeken en andere dingen waar je van houdt neer te zetten. Vensterbanken, bijzettafeltjes en rekken zoals de populaire Billy boekenkasten van IKEA zijn hier ideaal voor.

Stel een kleine collectie samen van dingen die ‘jou’ uitstralen en zet ze in je huis neer waar je denkt dat ze mooi zullen staan. Naarmate de tijd verstrijkt, kun je stukken uit je verzameling van ge├»mproviseerde ornamenten verplaatsen, omwisselen of weghalen tot je er helemaal tevreden mee bent.

Houd kussens en dekens binnen handbereik

Jouw huis is een plek waar je je altijd prettig moet voelen. Het maakt een wereld van verschil als je niet alleen in je slaapkamer kussens en dekens hebt liggen. Drapeer een comfortabel kleed over de rugleuning van je bank. Je kan ook kussens plaatsen die zowel mooi als praktisch zijn op alle stoelen of banken die je hebt. Zo wordt jouw huis nog meer een ontspanningsoord waar je elke dag naar terug kunt keren.

Voeg planten en verse bloemen toe aan de ruimte

Gezonde planten en bloemstukken in je huis zijn een geweldige manier om het er fris uit te laten zien. Om ze er goed uit te laten zien, moeten ze natuurlijk wel regelmatig worden verzorgd en dat kan enige toewijding vergen. Je zult echter al snel merken dat het de extra inspanning waard is.

Als je nieuw bent in de wereld van bloemen en planten (en nog niet weet hoe groen jouw vingers zijn), moet je bedenken dat planten allemaal hun eigen specifieke eisen hebben. Het is dus verstandig om eerst wat onderzoek te doen voordat je wat groen in je huis zet.

Gebruik vloerkleden om je huis op te warmen

Als jouw huis hardhouten of betegelde vloeren heeft, kan het kouder lijken dan je zou willen. In dat geval is een goed gekozen vloerkleed een prima optie. Vloerkleden trekken kamers samen, brengen een gevoel van warmte in een ruimte en zijn ook een relatief betaalbare manier om een ruimte wat persoonlijkheid te geven. Maar er zijn wel een paar dingen waar je aan moet denken voordat je een vloerkleed uitkiest.

Ten eerste, waar komt het te liggen? Bepaalde soorten tapijten werken het beste in bepaalde kamers. Een pluche, ruig tapijt is bijvoorbeeld heerlijk om op te stappen als je uit bed stapt, maar een duurzaam katoenen tapijt past het best in de eetkamer waar er veel op gemorst kan worden.

Iedereen verdient een huis waar je je thuis voelt. Hoe het jouwe eruit ziet kan daar een grote rol in spelen. Als je een of meer van deze stappen neemt, voelt je huis een stuk warmer en persoonlijker aan, dus kies je favoriete van onze tips en ga nu aan de slag!